Ascultă Radio Timișoara Live

Iranul a lansat asupra Israelului un atac cu sute de rachete balistice

Iranul a promis că va riposta în urma atacurilor care au ucis conducerea la vârf a aliaţilor săi din Hezbollah în Liban.

Iranul a lansat asupra Israelului un atac cu sute de rachete balistice
Foto: REUTERS/Jamal Awad

Articol de Radio Timișoara, 1 octombrie 2024, 21:02

Iranul a lansat un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului în ripostă la campania Israelului împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah în Liban, relatează Reuters.

Sirenele au sunat pe teritoriului Israelului şi s-au auzit explozii la Ierusalim şi în valea Râului Iordan, după ce israelienii s-au îndreptat spre adăposturi.Jurnalişti ai agenţiei de presă Reuters au declarat că au văzut rachete interceptate în spaţiul aerian al statului vecin Iordania. Potrivit presei israeliene, au fost lansate până la 200 de rachete.

Anterior, armata a anunţat iminenţa unui atac cu rachete balistice din Iran şi a cerut populaţiei să se adăpostească în zone sigure.

Lansarea de rachete a avut loc după ce Israelul a declarat că trupele sale au lansat raiduri terestre în Liban, deşi a descris incursiunile ca fiind limitate. Campania israeliană din Liban este cea mai mare escaladare a războiului regional de când au izbucnit luptele în Gaza, în urmă cu un an.

La Washington, preşedintele american Joe Biden a declarat că Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile iraniene cu rachete şi să protejeze armata americană din regiune.

Sursa: Agerpres