AUDIO / Colaci secuieşti, în scop caritabil. Care este reţeta succesului folosită de un maestru patiser din Deva?
Cei mai multi dintre noi cunoaştem gustul aromat al unui kurtos kalacs sau colac secuiesc. Preparaţi din făină şi ingrediente care ii ofera o aroma speciala, acest colac secuiesc face deliciul copiilor, dar si al celor mai mari.
Articol de Radio Timișoara, 26 decembrie 2014, 17:35
La Targul de Iarnă din Deva există o casuta unde se prepara acesti colaci, iar banii adunaţi din încasări sunt direcţionaţi apoi spre actţuni caritabile, destinate tinerilor.
Zoltan Tocaci este maestrul patiser care pregăteşte aceste minunăţii culinare si tot el administreaza o tabără dedicata copiilor, in Geoagiu.
Maestrul patiser recunoaşte că foloseşte o reţetă foarte veche păstrată de la bunica soţiei sale, adaptată uşor la vremurile actuale. Pe lângă făină, zahăr, zahăr vanilat, drojdie apă, maestrul patiser adaugă cîteva ingrediente care rămân secrete, după care colacii sunt copţi pe jar, deşi aceasta nu este singura variantă existentă.
Ingredientul esenţial este însă “să îi faci cu suflet”, precizează Zoltan Tocaci, cu atât mai mult cu cât încasările sunt direcţionate în scopuri caritabile.