Cascada Bigăr promovată prin turism tematic
Turiştii care vizitează rezervaţia naturală Izvorul Bigăr, judeţul Caraş-Severin, au la dispoziţie o minipotecă tematică. Traseul a fost numit ‘Prin lumea mirifică a legendelor de pe Cheile Minişului’ şi a fost amenajat de Grupul Ecologic de Colaborare Nera şi Administraţia Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa.
Articol de Radio Timișoara, 3 iulie 2014, 17:40
Proiectul include un punct de informare despre cascada Bigăr, rezervaţia naturală Izvorul Bigăr şi Cheile Minişului. De asemenea, au fost amplasate indicatoare care îi îndrumă pe vizitatori spre principalele obiective de interes ecoturistic ale zonei.
Ocolul Silvic Bozovici a reabilitat foişorul din dreptul cascadei Bigăr, a mobilat cu mese şi laviţe locul de popas din interiorul foişorului şi a construit o scară de acces pe poteca abruptă ce duce spre peştera Bigăr.
GEC Nera anunţă că în perioada următoare va realiza şi facilităţi de acces la punctul de belvedere al cascadei din albia pârâului Miniş.
GEC Nera atrage atenţia autorităţilor din Caraş-Severin să stopeze instalarea haotică, în apropierea Cascadei Bigăr, a panourilor care folosesc imaginea cascadei pentru vânzarea de produse şi servicii.
Cascada Bigăr este situată în apropiere de Bozovici, judeţul Caraş-Severin, în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. Cascada Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume, potrivit site-ul The World Georgaphy care a inclus căderea de apă într-un top al cascadelor ieşite din comun din toată lumea, în 2013.