Culinaria Banatica, la Timișoara, despre identitate gastronomică
Lecturile Culinaria Banatica continuă, astăzi, cu un nou eveniment, la ‘Grătarul cu Ştaif’ din Piaţa Unirii din Timişoara.
Articol de Radio Timișoara, 25 august 2023, 09:01
Organizatorii propun explorarea fascinantei teme a identităţii culinare locale, alături de invitaţi iniţiaţi în arta gastronomiei, de la tradiţional la modern.
“De la tradiţional la modern, amestecuri culturale şi provocări în industria culinară; toate vor fi discutate într-un dialog animat şi informativ, iar moderatorul întâlnirii, Caius Merşa, va ghida discuţia spre subiecte intrigante legate de tradiţiile şi evoluţia bucătăriei locale”, transmit organizatorii Culinaria Banatica.
Oana Irina Coantă şi-a dezvoltat pasiunea pentru tradiţiile culinare locale, fiind atrasă de bucătăria profesionistă. Alături de ea se va afla Cosmin Dragomir, jurnalist gastronomic, coautorul volumului ‘Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi’ şi câştigător al Premiului Gault & Millau oferit de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.
Se va discuta despre amestecuri culturale și despre modul în care diverse influenţe culturale au contribuit la formarea identităţii gastronomice unice a zonei Banatului.
Nu va fi uitat turismul culinar, cum poate gastronomia locală să devină un motor pentru turism şi cum se pot integra experienţele culinare în oferta turistică a regiunii.