Cursa Rățuștelor, acrobații nautice și demonstrații Salvo, la finalul Festivalului Bega Bulevard VIDEO FOTO AUDIO
‘Bulevardul verde’ al Timișoarei a fost locul preferat de timișoreni pe tot parcursul zilei de duminică. Cea de-a treia zi (singura fără ploaie), a început cu „Piti-Show”, emisiunea pentru copii a Radio Timişoara, transmisă în direct de la scena de pe malul Begăi. Cei mici şi-au adaptat rubricile la acestă ediţie specială, aşa că au fost inclusiv poezii şi curiozităţi cu … răţuşte. „Predicţiile” cu „Piticul cel urât care va aduce vrema … frumoasă” lansate pe facebook s-au dovedit a fi valabile, primele raze de soare au putut fi văzute în timpul emisiunii, iar spre prânz am constatat că în sfârşit avem o zi frumoasă de toamnă.
Articol de Radio Timisoara, 7 septembrie 2014, 21:31 / actualizat: 9 septembrie 2014, 17:26
După ora 10:00 , ne-au încântat „Peregrinii”, grupul de muzică veche pe care l-aţi auzit de atâtea ori pe frecvenţele noastre. Sergiu Galiş, în calitate de prezentator, a fost şi aici „Călător în timp”, plimbându-ne prin câteva secole de muzică.
Realizatoarea Eva Labadi nu a scăpat de emoţii odată cu terminarea emisiunii „Piti-Show” pentru că după ora 11 au urcat pe scenă actorii Teatrului Merlin (unde Eva este director) , cu ”Noua poveste a Scufiţei Roşii” în care lupul cel rău renunţă la meniul cu … bunică în favoarea unui …gris cu lapte făcut de aceasta şi nepoţică 🙂
Înainte, dar şi după spectacol, cei mici au profitat de numeroasele ateliere în care li s-au propus (gratuit!) activităţi inedite: să picteze pe ceramică, piatră sau să facă ei teatru de păpuşi!
După prânz au urcat pe scenă A.L.L. Friends Band, un grup de adolescenți pe care de asemenea l-aţi auzit pe frecvenţele Radio Timişoara. Au cântat de la Beatles şi rock’n roll, până la succese rock recente şi au convins publicul să ceară şi un bis.
Formaţiunea SALVO a completat programul până aproape de ora 15, simulând acţiuni de salvare pe diferite tipuri de risc: scafandrii, ambarcaţiuni, G.R.I.M.P. (salvări în medii periculoase, în plan vertical). Prima demonstaţie a simulat un accident în care un autoturism cade de pe pod în Bega. Prioritară a fost , bineînţeles, scoaterea conducătorului auto, iar în cea de-a doua parte a fost scoasă şi maşina, cu ajutorul unor sisteme gonflabille (sarcina maximă poate creşte până la 5 tone!) şi a unor mecanisme cu scripeţi. Cea de-a doua a presupus ridicarea unei persoane accidentate în plan vertical şi trecerea acesteia pe cablu peste Bega.
Cel mai așteptat moment al zilei a fost, fără îndoială, Cursa Rățuștelor, competiție urmărită cu sufletul la gură de mii de timișoreni, cu precădere copii. Rățuștele au fost lansate pe Bega de pe Podul Mitropolit Andrei Șagura după care au fost dirijate pe apă cu furtunurile. Organizatorii au vândut aproximativ 3.000 de bilete, iar alte o mie au fost achiziționate de către sponsori. Cursa Rățuștelor este un eveniment caritabil, iar anul acesta fondurile colectate vor fi utilizate pentru achiziționarea unei autospeciale destinată voluntarilor de la Formațiunea de intervenție rapidă SALVO, spune primarul Nicolae Robu.
Premiul cel mare în valoare de 1.000 de euro, a fost câștigat de un tânăr din Drobeta Turnu Severin, care locuiește acum în Timișoara. Tânărul, pe nume Alexandru Robu, a primit premiul chiar de la primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a precizat că este vorba doar despre o coincidență de nume. Câștigătorul a mărturisit că a cumpărat două bilete chiar înainte de startul competiției.
Cele 20 de premii puse în joc au constat în invitații la deschiderea stagiunii Filarmonicii Banatul, vouchere sau tricouri personalizate. Numerele câștigătoare sunt: 2451, 2237, 2146, 0427, 0447, 0449, 2692, 2603, 0710, 0996, 2232, 0334, 2034, 1711, 2113, 0195, 1375, 0593, 0842, 0161. Premiile mai pot fi revendicate la numărul de telefon 0745.172.356. Nicolae Robu a mai precizat că la ediția de anul viitor, timișorenii se vor putea plimba cu vaporașele pe Bega.