Despre vacanța de sărbători, în rubrica ”Recomandarea psihologului”, marți, la Radio Timișoara
Perioada sărbătorilor este magică, frumoasă, dar și aglomerată, deoarece suntem implicați în multe activități: cumpărături, găsirea bradului perfect pentru locuința noastră și pregătirea preparatelor de sărbătoare. Multe persoane se gândesc și la vacanță, fiindcă avem nevoie de liniște după un an în care am fost greu încercați. Vacanța ne dă ocazia să ne relaxăm, dar poate fi și un factor de stres pentru multe persoane. Sursele stresului pot fi multiple: restricțiile pandemice, dificultățile financiare și indecizia privind locația unde ne dorim să călătorim.
Articol de Dana Florea, 21 decembrie 2021, 10:43
Fie că optăm pentru locurile exotice unde ne putem bucura de razele soarelui sau alegem muntele unde avem parte de ski, este recomandat să ne odihnim și să avem grijă la ce punem în farfurie. Dacă la job era necesar să ne trezim de dimineață, în timpul vacanței ne permitem să dormim până târziu și să lenevim în pat. Vacanța nu este doar despre odihnă, iar în aceste zile putem să ne fructificăm timpul realizând activități precum citit, plimbări, vizitele la familie și prieteni. Bucuria revederii persoanelor importante din viața noastră ne ajută să trecem mai ușor peste problemele zilnice, iar momentele în care suntem toți la masă ne apropie și mai mult de copilărie, de iernile geroase și de colindele pe care le ascultam cu drag.
Entuziasmul pe care îl avem atunci când căutăm cadourile de sub brad și momentul în care le deschidem vor deveni amintiri pe care le purtăm în suflet, iar în momentele dificile putem să ne întoarcem la ancorele care ne dau sens, și anume, relațiile cu familia și prietenii.
Psihoterapeut Ioana Eva Cădariu:
Crăciun Fericit!
(Foto: pixabay.com)