FOTO / Soare, dans și… miere cu trufe, la Festivalul Gastronomic și Festivalul Minorităților Etnice
Vremea bună i-a determinat pe timișoreni să vină în număr mai mare în cea de-a doua zi a Festivalului Minorităților Etnice și a Festivalului Gastronomic, organizate în Parcul Rozelor.
Articol de Radio Timișoara, 5 octombrie 2014, 21:09
Duminică după-amiază, sute de timișoreni au urmărit spectacolele de muzică populară și dans de pe scena Teatrului de Vară. Corturile amenajate pe aleea principală din Parcul Rozelor au adus în fața celor interesați specialități gastronomice maghiare, bulgărești, sârbești dar și românești. Cele mai apreciate standuri au fost cele la care se puteau degusta sarmale, oferite pentru o donație în beneficiul unui program de ajutorare a copiilor, sau cozonaci cu nucă. Timișorenii s-au arătat interesați și de produse preparate cu trufe românești, miere, zacuscă sau cremă de brânză cu trufe.
În fața parcului, au fost nelipsiții comercianți de mititei și grătare, frigărui și hamsii, cartofi prăjiți, colaci secuiești, clătite și gogoși.
Programul Festivalului Minorităților Etnice a fost deschis, duminică, de Ansamblul „Kruna” şi „OK Bend Temisvar”, reprezentanţi ai minorităţii sârbe. AU urcat apoi pe scenă Ansamblul „Timişul”, cu soliştii Andreea Voica, Doriana Talpeş, Andreea Aleuşan şi Dumitru Teleagă, moment în care s-a încins și o horă în Parcul Rozelor. Au urmat Ansamblul „Slavjak” din Timişoara şi Ansamblul „Palucenka” din Dudeştii-Vechi, reprezentanţi ai minorităţii bulgare, Ansamblul „Bobita”, Ansamblul „Eszterlanc” Timişoara şi Formaţia de ţiteră „Bokréta”, reprezentanţi ai minorităţii maghiare, Corul „Shalom”, reprezentanţi ai Comunităţii Evreilor din Timişoara, Ansamblul „Kalena”, reprezentanţi ai minorităţii ucrainene și Formaţia „Romano”, reprezentanţi ai minorităţii rome.