Patrimoniul gastronomic al județului Timiș, promovat prin programul La pas
Iubitorii de produse şi artă culinară locală sunt invitaţi să participe la programul cultural La pas, menit să promoveze patrimoniul gastronomic.
Asociaţia Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare din Timișoara a demarat programul La pas în anul 2018, în contextul în care orașul a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană.
Programul își dorește dezvoltarea competenţelor de consum responsabil în rândul tinerilor, promovarea practicilor sustenabile pentru organizarea evenimentelor culturale, încurajarea de politici publice care să favorizeze modele de dezvoltare sustenabilă şi o cultură a sustenabilităţii în rândul oamenilor.
La pas are mai multe componente, respectiv ‘Festivalul La pas’, competiţia ‘Gustul ca patrimoniu’, programul educaţional şi ‘La pas prin cartiere’.
‘Festivalul La pas’ are loc în perioada 23 – 25 septembrie, în Parcul Rozelor din Timişoara şi aduce împreună artizani şi consumatori din Romania şi Europa, care apreciază producţia locală, realizată cu preocupare pentru standardele.
‘Gustul ca patrimoniu’ se derulează în toamnă şi urmăreşte promovarea gastronomiei, ca parte a patrimoniului cultural imaterial.
Ediţia din 2022 a programului ‘La pas’ marchează Ziua Gastronomiei Durabile, din 18 iunie.
Articol de Radio Timișoara, 18 iunie 2022, 10:17