Piaţa de servicii de voce şi date din România va ajunge la 4,2 miliarde de dolari, în următorii 5 ani
Veniturile operatorilor telecom din servicii de voce şi date din România vor cunoaşte un trend ascendent în următorii 5 ani, ajungând la o valoare de 4,2 miliarde de euro, arată estimările unuia dintre jucătorii importanţi din industria de profil.
Articol de Carla Chiu, 20 mai 2015, 13:48
Conform sursei citate, în comparaţie cu anul 2014, când încasările au totalizat aproximativ 3,7 miliarde de dolari, noile produse şi servicii lansate de către operatorii de telecomunicaţii în perioada următoare le vor permite să-şi securizeze portofoliile de clienţi, să prevină eroziunea preţurilor şi să aibă o creştere procentuală a încasărilor de două cifre, în următorii 5 ani.
Unul dintre principalii factori care va contribui la acest avans în serviciile de date îl va constitui numărul utilizatorilor de smartphone, sunt de părere specialiştii Euroweb România.
Cea mai mare pondere a veniturilor, de peste 3 miliarde de dolari, va fi generată, în 2019, de serviciile de telecomunicaţii mobile, în creştere cu peste 15% faţă de cifrele raportate în 2014 şi estimate la 2,6 miliarde de dolari.
De asemenea, serviciile de telefonie fixă vor înregistra o uşoară majorare, încasările întregii pieţe urmând să fie, peste cinci ani, cu 100 de milioane de dolari mai mari, până la 1,2 milioane de dolari, în comparaţie cu raportarea de anul trecut. În plus, cele mai multe venituri vor fi generate de segmentele broadband şi cloud, dar şi din vânzarea produselor de tip data-center.
Numărul abonaţilor la servicii de telecomunicaţii mobile va rămâne aproape neschimbat, în următorii cinci ani, cu o uşoară creştere, de la 24,5 milioane de abonaţi, la sfârşitul anului 2014, la 24,6 milioane, în 2019.
Pe de altă parte, un avans semnificativ va avea loc pe segmentul de servicii fixe de telecomunicaţii, până la 5,2 milioane de abonaţi, în 2019, în creştere de la 4,5 milioane, cât se înregistra la finele anului trecut.
(Sursa: Agerpres)