Programul lunii ianuarie al Teatrului German Timișoara
Marți, 21 ianuarie și miercuri, 22 ianuarie 2020, ora 19.30
Marți, 21 ianuarie și miercuri, 22 ianuarie 2020, ora 19.30
Articol de Dana Florea, 1 ianuarie 2020, 19:36 / actualizat: 31 ianuarie 2020, 15:13
Fetița din bolul peștelui auriu
de Morris Panych
Török Silvia – Premiul UNITER 2013 pentru Debut
Olga Diana Török – Nominalizare la Premiul UNITER 2013 pentru cel mai bun rol secundar feminin
Regia: Radu Afrim• Decorul şi costumele: Dragoș Buhagiar • Dramaturgia: Valerie Seufert
Cu: Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel, Harald Weisz.
Vremuri tulburi: în Canada anilor ’60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului. Fetiţa nu ezită să îi pună la punct pe adulţii din jurul său, merge la o şcoală catolică, deşi se declară budistă, şi îşi adoră peştişorul auriu. Acesta dispare din casă chiar in ziua în care mama ei decide să îşi părăsească familia, şi doar o coincidenţă face să nu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasă pe un naufragiat care seamănă izbitor de mult cu peştişorul ei auriu, astfel că deodată fata începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să îi apropie din nou pe membrii acestei familii?
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ
Bilete: online.
Vineri, 24 ianuarie 2020, ora 19.30
INCREDIBILA ȘI TRISTA POVESTE A CANDIDEI ERÉNDIRA ȘI A BUNICII SALE FĂRĂ SUFLET
de Gabriel Garcia Márquez
Regia: Yuri Kordonsky • Decorul: Helmut Stürmer • Costumele și desenele în nisip, live: Ioana Popescu • Dramaturgia: Rudolf Herbert • Muzica: Cári Tibor • Light-design: Nosz Botond
Cu: Olga Diana Török, Ida Jarcsek-Gaza, Horia Savescu, Rareş Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik.
Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este considerată una dintre cele mai emoționante povestiri ale lui Gabriel García Márquez. Unele motive din capodopera „Un veac de singurătate” sunt îmbinate aici cu teme precum vinovăția și ispășirea, dragostea și moartea. Un laureat al premiului Nobel pentru literatură, un regizor de excepție, care semnează și adaptarea scenică a textului, și un ansamblu consacrat abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ
Bilete: online.
Marți, 28 ianuarie 2020, ora 19.30
ALBĂ CA ZĂPADA
după Frații Grimm
Regie: Simona Vintila • Asistență de regie: Dana Torok • Decor: Zsolt Fehérvári (a.G) • Costume: Ioana Popescu • Coregrafie: Hellene Ganser (a.G) • Muzică originală: Ilie Stepan (a.G) • Video: Cristian Ienciu • Machiaj: Bojita Ilici • Regie tehnică: Stanescu Costinel.
Cu: Boris Gaza, Simona Vintila, Dana Torok, Dana Borteanu, Franz Kattesch, Rareş Hontzu, Radu Brănici, Isa Berger, Török Silvia, Tatiana Sessler Toami, Isolde Cobet, Oana Vidoni, Harald Weisz, Olga Török, Aljoscha Cobeț, Alexandra Nedel (a.G), Vernica Sergiu (a.G), Anastasia Drăgoi (a.G), Oana Telvian (a.G), Oschanitzky Sabine (a.G)
Se ia o regină vanitoasă şi i se acordă puteri magice. I se dă o oglindă fermecată ca sfetnic şi cea mai frumoasă fată din ţară ca fiică vitregă. Se aleg şapte pitici hazlii şi se trimit trei animăluţe drăguţe să îi arate Albei ca Zăpada drumul spre căsuţa piticilor din pădure. Se întărâtă regina, transformată în Baba Cloanţa să otrăvească un măr şi să i-l ofere fetei în dar. Se frământă toate aceste ingrediente la un loc şi se scufundă în multă culoare şi în muzică atrăgătoare. Se adaugă un vârf de cuţit de umor şi se cheamă şi prinţul salvator pentru a savura în final, cu mic şi mare, „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, cel mai îndrăgit basm al tuturor timpurilor la teatru.
SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ
Bilete: online.
Orar casierie:
Duminică, Luni: închis
Marţi până Vineri: 10-15 şi 17-19
Sâmbătă: 10-15
tel: 0256-43 57 43