”Radioul nu a încetat să se reinventeze” / AUDIO – Interviu în exclusivitate -UNESCO
”Radioul este mijlocul de informare care poate transmite mesaje în cele mai îndepărtate locuri, în comunitățile cele mai greu accesibile și persoanelor cu vulnerabilități: analfabeți, persoane cu handicap, săraci sau tineri” a declarat, exclusiv pentru Radio Timișoara, Tawfik Jelassi – Directorul general adjunct pentru Comunicare și Informare al UNESCO, .
”Radioul oferă o platformă de interacțiune pe teme de interes public indiferent de nivelul de educație. Mai mult, este instrumentul folosit pentru a transmite informații în situații de urgență sau dezastre naturale. Este mijlocul de informare și în cazul în care sunt întreruperi în furnizarea curentului electric sau nu există legătură la internet. Radioul este, în continuare, popular, pentru că este ieftin. Digitalizarea a diversificat modalitățile de a transmite informațiile și de a ajunge la un public și mai variat. În prezent, radioul este mijlocul de transmitere a informațiilor pe care îl știm, dar oferă și streaming sau podcasturi” a mai spus dr. Tawfik Jelassi, reprezentantul UNESCO – instituția care a avut inițiativa ca în fiecare an, pe 13 februarie, să fie sărbătorită Ziua Mondială a Radioului.
În fața provocărilor create de digitalizare, de schimbare a așteptărilor din partea publicului, vorbim astăzi despre viitorul radioului și vă invităm să ascultați interviul realizat de Felicia Ristea cu Tawfik Jelassi – Directorul general adjunct pentru Comunicare și Informare al UNESCO.
Articol de Radio Timisoara, 13 februarie 2022, 11:25
La mulți ani radioului și tuturor celor care au încredere în el!
http://www.radiotimisoara.ro/2022/02/11/sa-ne-unim-cu-totii-pentru-a-exprima-cat-de-mult-inseamna-radioul-pentru-noi-este-indemnul-directorului-unesco-de-ziua-radioului/