Sute de timişoreni, la Târgul Meşterilor Populari de la Muzeul Satului Bănăţean / FOTO / AUDIO
60 de meşteri populari din întreaga ţară specializaţi în prelucrarea lutului, a lemnului, osului şi metalului şi în realizarea de împletituri sau icoane s-au reunit la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara.
Articol de Radio Timișoara, 20 septembrie 2014, 18:25 / actualizat: 20 septembrie 2014, 22:42
Aici se desfăşoară sâmbătă şi duminică, cea de-a 14-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari.
La standuri se găsesc produse preparate după reţete proprii, moştenite din familie, de la cele de panificaţie, patiserie şi paste făinoase până la cele din carne şi lactate. Nu lipsesc produsele ecologice – mierea, ceaiurile sau cosmeticele preparate din plante medicinale, dar nici băuturile de casă – vinul, ţuica, palinca şi sucurile naturale. Tarabele sunt pline de dulciuri de casă, preparate culinare gătite în aer liber la grătar, la plită sau la ceaun. Foarte apreciate sunt găluştele cu prune (preparate în faţa clienţilor), pâinea în formă de peşte, caşcavalul afumat în foaie de brad, salamurile şi cârnaţii ungureşti.
Deşi apicultorii au avut un an greu, sunt prezenţi la Târgul Meşterilor Populari de la Timişoara.
Arta culinară este reprezentată de producători care vin din judeţul Braşov, cu tradiţionalul bulz ciobănesc preparat la ceaun, pe loc.
Târgul este deschis publicului între orele 10:00 şi 20:00 iar intrarea este liberă.
În paralel, la Muzeu, se desfăşoară Târgul de Meşteşuguri şi Artizanat, organizat de Oficiul pentru IMM-uri.