FOTO / Nuiele ornate cu cristale Swarovski, beţe de scorţişoară sau obiecte de artizanat, în aşteptarea lui Moş Nicolae, la Timişoara.
Nuieluşele de Moş Nicolae s-au pus în vânzare la Timişoara. Sute de nuieluşe, fie clasice sau sofisticate, decorate cu măceşe, coji de nucă vopsite, material textil, fructe uscate sau chiar buchete formate din mai multe beţe. Preţurile sunt, spun vânzătorii, accesibile, între 2 şi 12 lei, în funcţie de cât s-a lucrat la ele, iar coroniţele sunt ceva mai scumpe, între 20 şi 30 de lei. În funcţie de zona din care cumpăraţi nuieluşele de Moş Nicolae, acestea pot fi mai scumpe, astfel că în zona centrală, pot atinge chiar 20 de lei. Fantezia celor care realizează nuieluşele de Moş Nicolae este debordantă, astfel că se găsesc beţe împodobite cu cristale Swarovski, al căror preţ atinge chiar şi 20 de lei, dar şi beţe gigant, împodobite cu materiale ecologice. Nu lipsesc nici beţele din scorţişoară împodobite cu felii de lămâie, al căror preţ oscilează între 4 şi 7 lei lei, dar şi nuiele împodobite cu omuleţi de zăpadă sau păpuşi ce pot fi cumpărate cu preţuri de până la 10 lei.
Articol de Radio Timișoara, 5 decembrie 2014, 07:23
Primăria a pus la dispoziţie celor care vor să comercializeze beţe de Moş Nicolae peste 20 de zone. Acestea sunt în Piaţa Libertăţii, în vecinătatea Primăriei Vechi, având în vedere că zona este în şantier, pe strada Mărăşeşti (de la strada Brediceanu spre Piaţa Mărăşti), la Ceasul Floral (platou – Bd. Proclamaţia de la Timişoara), în faţa Parcului Copiilor (Bd. Revoluţiei), în Piaţa A. Mocioni, în Piaţa Bălcescu, pe Bulevardul Regele Carol I (de la str. Iancu Văcărescu până la str. Gen. I. Dragalina), pe platoul din zona Dâmboviţa, în piaţeta din cartierul Soarelui, pe strada Daliei (între str. Al Vaida Voievod şi Lascăr Catargiu), în Piaţa Traian, în zona Pieţei Dacia şi în alte zone din oraş.
Puţinii timişoreni care s-au oprit la standuri până acum pentru a cumpăra nuieluşe spun că modelele din acest an sunt foarte frumoase.
În Banat şi Ardeal, tradiţia cere ca Moşul să lase micuţilor câte o nuieluşă în botine, iar indragostiţii să ofere beţisoare frumos împodobite, ca semn al iubirii.