Festival de Gastronomie Artizanală, în Parcul Rozelor. Mâncare tradițională, ambalaje reciclabile și fără apă îmbuteliată
Festivalul de Gastronomie Artizanală LA PAS va avea loc, la finalul acestei săptămâni, în Parcul Rozelor din Timișoara.
În perioada 23 – 25 septembrie, vor fi prezenți peste 40 de artizani, producători de hrană „curată, bună și etică” și un program care include degustări, dezbateri, prezentări, concerte, dialoguri, ateliere de lucru.
Potrivit Asociației CRIES, vizitatorii vor găsi bere artizanală produsă local, mâncare tradițională reinterpretată, meniuri vegetariene și vegane, preparate cu specific local și internațional, cidru artizanal, sucuri presate la rece, gemuri, zacuscă, prăjituri, pâine artizanală, produse lactate și brânzeturi de specialitate.
Organizatorii subliniază că au invitat bucătari care folosesc ingrediente locale și urmăresc achiziția de materie primă de la mici producători;
În cadrul festivalului LA PAS nu vor fi folosite ambalaje din plastic de unică folosință; nu vor fi folosite meshuri publictare din plastic și a fost redus cu peste 50% numărul de materiale publicitare tipărite.
În plus, în cadrul Festivalului nu se va vinde apă îmbuteliată, iar participanții vor avea acces la apă din rețeaua publică și de la Uzina de Apă din Urseni, asigurată de către Aquatim.
În plus, uleiul alimentar uzat rezultat din procesul de preparare al hranei va fi colectat prin intermediul unui parteneriat cu întreprinderea socială OilRight.
Vizitatorii sunt încurajați să să utilizeze bicicleta sau mijloace de transport în comun pentru a ajunge la festival.
Proiectul este organizat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare și face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Articol de Radio Timișoara, 21 septembrie 2022, 06:20 / actualizat: 21 septembrie 2022, 11:05