STUDENT FEST – 25 de ani de artă și cultură / PROGRAM
StudentFest, cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură, își deschide din nou porțile joi, 19 mai 2016, de la ora 16.00, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara.
Articol de Dana Florea, 17 mai 2016, 15:42 / actualizat: 18 mai 2016, 9:28
Ajuns la un sfert de veac, StudentFest aduce tineri din toate părțile țării, dar nu numai, în Timișoara, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile prin ateliere de lucru facilitate de artiști consacrați, dar și să-și promoveze creațiile sau conceptele.
Conceptul festivalului devine deja o tradiție, oferind tinerilor participanți 7 zile intensive de ateliere de creație, la care s-au înscris în prealabil, urmând ca mai apoi publicul larg să urmărească ceea ce au învățat și creat. Locurile de desfășurare a evenimentelor din această ediție sunt diverse: Parcul Justiției, Piața Operei, Piața Libertății, dar și multe altele, accesibile ușor publicului larg.
StudentFest 25 aduce publicului larg peste 100 de evenimente din 15 domenii artistice, toate cu intrare liberă, împărțite pe 10 zile de festival. Printre evenimentele festivalului se numără: expoziții, concerte, piese de teatru, live show-uri, dar și diferite ateliere de lucru pentru public.
„StudentFest este festivalul în care atenția se direcționează spre dezvoltarea artiștilor de mâine, dar și spre promovarea acestora. De mai bine de 3 ani mă ocup îndeaproape de acest festival și am învățat că tinerii artiști au nevoie de o rampă de lansare, de spectatori, de public. Acum, când internetul a acaparat aproape întreaga societate, este nevoie mai mult ca niciodată de artă, artă pură, inocentă, creată de tineri talentați cum sunt participanții de la StudentFest”, spune Mădălin Pătrașcu, coordonator general StudentFest 25.
StudentFest a debutat în 1992, inițial ca un protest împotriva cenzurii libertății de exprimare. În decursul celor 24 de ediții festivalul a avut peste 7 200 de participanți și invitați speciali, evoluând și devenind un festival de artă și cultură consacrat la nivel național. De-a lungul celor 24 de ediții a adus un aport important comunității și, mai ales, tinelor artiști. Festivalul se va desfășura pe o perioadă de 10 zile, timp în care se vor fi oferite mai multe ateliere de lucru pasionaților și evenimente publicului. Primele 7 zile vor fi dedicate unor ateliere intensive de creație. Aici, participanții vor avea ocazia să-și dezvolte spiritul artistic si abilitățile sub îndrumarea unor profesioniști și artiști consacrați în domeniu.