Cel mai avansat proiect de refacere a unei clădiri istorice, finanțat de Primăria Timișoara, întârzie din cauza consolidării
Contractul pentru cel mai avansat proiect de reabilitare a unei clădiri istorice din Timișoara cu bani de la primărie nu poate fi semnat decât după consolidarea imobilului din fondurile proprietarilor.
Viceprimarul Ruben Lațcău subliniază că, pentru a beneficia de bani publici pentru fațadă, proprietarii de clădiri istorice trebuie să facă mai întâi consolidarea din banii lor, iar din acest motiv mulți preferă să refacă fațadele din fonduri proprii.
“Asociația are nevoie să facă reconsolidarea clădirii din fonduri proprii, și doar după această consolidare vor beneficia de finanțare de la primărie pentru a face fațada și spațiile comune. Condiția aceasta de a nu finanța consolidarea este o condițiile pe care ne-o impune cadrul legal. Sper, de asemenea, ca acest contract să fie să fie semnat. Eu ce aș vrea să remarc este faptul că tot mai multe clădiri din Timișoara se reabilitează și aș vrea să salut și să remarc inițiativa privată a proprietarilor care dau bani, cheltuiesc, depun eforturi ca să facă aceste reabilitări și arată foarte clar că acolo unde există voință de a face aceste reabilitări, chiar dacă banii nu vin de la primărie, acele reabilitări merg mai repede”, spune viceprimarul Timișoarei.
Articol de Radio Timișoara, 21 septembrie 2023, 20:44
Ruben Lațcău mai spune că locuiește într-o clădire istorică pe care proprietarii au reabilitat-o din fonduri proprii.