Meniu de sărbători pentru pacienții care își petrec Crăciunul în spitalele din Timișoara
Articol de Radio Timișoara, 24 decembrie 2023, 17:52
Articol de Radio Timișoara, 24 decembrie 2023, 17:52
Pacienții nevoiți să își petreacă sărbătorile de iarnă internați în spitalele din Timișoara au parte de un meniu special de Crăciun.
Persoanele internate în spital vor primi, de Crăciun, preparatele tradiționale cum sunt sarmalele, cozonacul sau ciorbița de perișoare. Desigur, cei care au restricții alimentare primesc un meniu adaptat regimului impus de medic.
“Pentru pacienții internați, pentru regimul comun, în ziua de Crăciun, avem la micul dejun, pe lângă ceai, unt, ou fiert, gem și salam, avem cozonac, la prânz, ciorbă de perișoare, sarmale cu afumătură și mămăliguță. Pe celelalte regimuri, care sunt stabilite în funcție de patologie, regăsim de asemenea cozonac, ciorba de perișoare, cartofi natur cu carne de pui, piure de cartofi, există sarmale cu afumătură și mămăliguță, cozonac”, spune ourtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență din Timișora, Ramona Gâdea.
Și la Spitalul Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” din Timișoara, pacienții care își petrec sărbătorile internați au parte de un meniu festiv. Acesta cuprinde preparate tradiționale precum sărmăluțele, mămăliguța și cozonacul dar și specialități, precum rizzotto cu legume sau supă cremă de morcovi.
În fiecare dintre unitățile medicale menționate există și opțiuni vegetariene.