Tragedie pe râul Timiș
La faţa locului au intervenit şi 20 pompieri cu şapte bărci, precum şi doi scafandri, dar şi două ambulanţe SAJ, dintre care una cu medic.
Articol de Radio Timișoara, 9 august 2024, 17:19 / actualizat: 10 august 2024, 7:24
O femeie în vârstă de 38 de ani a murit după ce a mers la scăldat cu cele două fete ale ei în râul Timiş.
Potrivit ISU Timiș, martorii au sunat la 112 sesizând dispariţia femeii în apele Timişului, în apropierea localităţii Bazoşu Vechi.
“Poliţiştii oraşului Recaş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 38 de ani şi 2 minore, în vârstă de 13 şi 15 ani, ar fi fost la scăldat în râul Timiş, în apropierea localităţii Bazoşu Vechi, iar acestea nu ar mai fi ieşit la suprafaţă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, acestea fiind găsite de către apropiaţii familiei cu care se aflau şi aduse la mal. Din nefericire femeia în vârstă de 38 ani, a decedat”, au precizat reprezentanții IPJ.
În acest caz a fost deschisă o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
La faţa locului au intervenit şi 20 pompieri cu şapte bărci, precum şi doi scafandri, dar şi două ambulanţe SAJ, dintre care una cu medic.
Știrea inițială
Pompierii timișeni au fost alertați, în această după-amiază, că două persoane s-ar fi înecat în râul Timiș, pe raza localității Bazoș.
Au fost alertate toate subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La fața locului intervin în misiunea de căutare-salvare 20 pompieri cu 7 bărci, precum și 2 scafandri, și două ambulanțe SAJ, dintre care una cu medic.
ISU Timiș reamintește principalele reguli care trebuie respectate pentru a evita pericolul de înec:
- Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool;
- Nu intrați în apă pe timp de noapte;
- Nu intrați în apa rece după expunere la soare;
- Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
- Nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în împrejurimi;
- Scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
- Nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.