Zeci de echipaje de poliție, în patrulare noaptea în Timișoara
Articol de Radio Timișoara, 24 martie 2020, 12:54 / actualizat: 24 martie 2020, 16:57
Articol de Radio Timișoara, 24 martie 2020, 12:54 / actualizat: 24 martie 2020, 16:57
Zeci de echipaje de poliție au patrulat toată noaptea prin Timișoara pentru a asigura respectarea ordonanţei militare privind interzicerea circulaţiei pe timp de noapte.
“Vă rog, stimaţi timişoreni, staţi acasă! Cu înţelepciune, vom reuşi. Marţi vom avea o nouă şedinţă a Comitetului local pentru situaţii de urgenţă, în cadrul căreia vom lua un nou set important de măsuri”, a anunţat Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.
Polițiștii au verificat dacă oamenii aveau asupra lor adeverințele sau declarațiile pe proprie răspundere privind deplasările pe timpul nopții.
116 timişoreni au fost amendaţi, aseară, de către oamenii legii, pentru că nu au respectat măsurile impuse de ordonanţa militară nr 2. Cuantumul amenzilor depăşeşte 87.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Alexandra Petrovici, revine cu recomandarea autorităţilor pentru populaţie:
Poliţiştii mai amintesc că, pentru a preveni răspândirea COVID–19, persoanele aflate în izolare, care părăsesc domiciliul fără aprobarea autorităţilor, vor fi automat plasate în carantină instituţionalizată.
Ordonanţa militară instituită pentru combaterea extinderii COVID-19 prevede, între altele ca: “în intervalul orar 22,00 – 6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4′ – ‘a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale; c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie; e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestic”.