Atacuri de panică în țară și o clădire istorică afectată, în urma cutremurului de 5,3 din Vrancea
Articol de Radio Timișoara, 24 septembrie 2016, 13:01
Mai mulți utilizatori ai rețelei de socializare Facebook au scris că în timpul sinistrului ușile mobilierului s-au deschis sau că le-au căzut diferite obiecte. De teama unor replici puternice unii ieșeni au preferat să își petreacă restul nopții în fața blocurilor sau în mașini.
Trei cazuri de atac de panică au fost semnalate la numărul unic de urgență 112 în județul Brăila, în urma cutremurului din noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ștefan Stoian. În municipiul Brăila, cutremurul s-a simțit destul de puternic, locuitorii din centrul istoric al orașului, unde clădirile sunt foarte vechi, unele din ele având bulină roșie, ieșind panicați în stradă.
Peste noapte, intensitatea cutremurului din Vrancea, a fost revizuită. Deşi iniţial se anunţase că seismul a avut o intensitate de 5,6, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului informează că a avut 5,3 şi s-a produs la o adâncime de 91,6 km.
Cutremurul a fost resimţit în Bucureşti, până la Craiova şi Sibiu, Zona Moldovei, Republica Moldova şi Bulgaria, potrivit martorilor.
Sursa: Agerpres / Foto: Romania Libera