Avertisment ANSVSA: Atenție de unde cumpărați alimentele! Păstrați-le la temperatura indicată pe ambalaj
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) avertizează că în perioadele caniculare creşte riscul apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi recomandă cumpărarea alimentelor numai din spaţii autorizate şi păstrarea lor la temperaturi şi în condiţii adecvate.
Articol de Radio Timișoara, 13 iunie 2015, 13:10
Consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă. Apoi, cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie puse în frigider unde se păstrează astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatura de refrigerare de preferinţă între 0 şi 4 grade Celsius şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată la o temperatură cât mai scazută, respectiv sub -12˚C.
Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate, mai spune ANSVSA. (Foto: foodstory)