Bucătari cu suflet din Banat: Vor să hrănească aproape 1.000 de oameni nevoiași
Un grup de bucătari din Banat a demarat un proiect prin care gătesc, cel puţin o dată pe săptămână, pentru oamenii nevoiaşi.
Articol de Radio Timișoara, 24 iulie 2018, 10:12
Totul se va face pe cheltuiala lor şi a partenerilor, iar mâncarea va ajunge la oamenii cu venituri mai modeste. Unul dintre iniţiatorii demersului este Sebastian Paul, bucătarul care găteşte cu public, în proiectul “Bucătăria lui Paul” povesteşte de unde a pornit ideea.
“De fapt, așa a început. La toate evenimentele pe care le fac, absolut toată mâncarea care rămâne o donez. Nu se aruncă nimic. Eu am o problemă cu aruncarea mâncării. Am spus să îi dăm drumul, la început o dată pe săptămână, după aceea zilnic”, spune Sebastian Paul.
Concret, circa 20 de tineri, voluntari, împreună membrii Asociaţiei “Sf. Ştefan”, care au construit şi reparat mai multe locuinţe pentru familii nevoiaşe, vor identifica persoanele care au nevoie de sprijin, pentru început din Timişoara, şi le vor duce mâncare gătită acasă.
“Având în vedere că este alimentație publică, trebuie gătit într-o bucătărie omologată. Vedem unde o să gătim, dar cu voluntari, oameni care doresc să facă lucrul acesta, să dea de mâncare la oameni săraci, ei vor găti, după care ei vor merge și vor duce. Vor fi și bucătari și oameni simpli, oameni care cred în proiectul acesta”, spune tânărul.
Sebastian Paul spune că Asociaţia “Sf. Ştefan”, pe care o reprezintă, va lua legătura şi cu autorităţile locale din Timişoara, iar dacă e necesar vor sprijini şi centrele de zi şi de noapte din municipiu. “Noi avem deja o bază de date, dar vom merge şi la Primărie şi la Mitropolie, dacă au cazuri unde putem interveni şi dacă vor, o să ajutăm cu drag”, mai spune Sebastian Paul. Bucătarul spune că ţinta în acest proiect este să se ajungă la 1.000 de persoane, care să primească zilnic mâncare gătită.