Cea mai mare găigană din vestul țării se pregătește la Buziaș
Un bucătar din Banat pregăteşte cea mai mare găigană care s-a gătit vreodată, în această zonă.
Articol de Radio Timișoara, 9 octombrie 2019, 17:49
Bucătarul Paul Sebastian din Timişoara va pregăti găigana uriașă, sâmbătă, la Festivalul Papricașului și Vinului din la Buziaş. Anul trecut, în cadrul aceluiaşi eveniment, a folosit 1.001 ouă, iar în acest week-end, bucătarul vrea să-şi depăşească recordul.
“Prețul de vânzare va fi modic, fiecare depune într-o urnă cât dorește și din banii strânși vom ajuta o familie cu patru copii din Becicerecu Mic. Vom găti alături de elevi din școlile din Timișoara și Buziaș ca să le implementăm partea de voluntariat”, spune Paul Sebastian.
Găigana va fi servită în farfurii comestibile din tărâţe presate. Organizatorii vor să atragă, astfel, atenţia asupra impactului pe care îl are vesela de plastic asupra mediului.