Efort comun de combatere a risipei alimentare la Timișoara
Mai multe asociații, ONG-uri și autoritățile fac eforturi, la Timișoara, pentru reducerea risipei alimentare.
Conferința Diminuarea risipei alimentare – o responsabilitate comună, organizată de Asociația INTERSECT cu sprijinul Primăriei, este o încercare de dezvoltare a unei rețele locale pentru combaterea acestui fenomen.
Rețeaua include producători și distribuitori de alimente, organizații care colectează surplusul de hrană și beneficiarii acesteia.
În Regiunea de Vest sunt 71 de structuri caritabile și aproximativ 19.000 de beneficiari ai acestor ajutoare, a precizat președintele Băncii Regionale pentru alimente Timișoara, Hana Csaszar.
Articol de Radio Timișoara, 28 octombrie 2022, 19:40
România este pe locul nouălea în clasamentul risipei alimentare din Europa, cu peste 6.000 de tone de alimente aruncate pe zi, în timp ce peste 4 milioane și jumătate de români au dificultăți în procurarea hranei, au subliniat organizatorii conferinței de la Timișoara.