Festin culinar la Pecica, la Pomana Porcului
Un veritabil festin culinar a avut loc în localitatea Pecica din judeţul Arad, unde măcelari pricepuți au pregătit cârnaţi, caltaboşi şi jumări.
Au fost sacrificați patru porci de aproximativ 100 – 120 de kilograme în cadrul evenimentului Pomana Porcului, o manifestare tradițională reluată după doi ani de pauză impusă de pandemia de coronavirus.
Echipele intrate în concurs au preparat bucate tradiționale conform rețetelor românești, maghiare, sârbești şi slovăcești.
În final, cateva sute de porţii de mâncare au putut fi gustate gratuit. A fost și un prilej de a promova, din nou, tradițiile locale, spune primarul Petru Antal.
Articol de Radio Timișoara, 18 decembrie 2022, 20:15 / actualizat: 19 decembrie 2022, 8:17
La manifestare au putut fi și achiziționate produse tradiționale, de la mezeluri proaspete şi afumate, produse de patiserie și miere la celebra pită de Pecica.