FOTO/ Carne expirată de un an de zile în localuri din zona centrală a Timișoarei. Inspectorii OPC au descoperit nereguli grave
Carne expirată de un an de zile, ouă depozitate inadecvat, fleici ţinute în găleţi de vopsea lavabilă şi cabluri electrice atârnând peste muncitori. Asta au găsit inspectorii OPC în bucătăriile unor localuri din centrul Timişoarei.
Articol de Radio Timișoara, 11 martie 2019, 22:24
Șapte restaurante, majoritatea din zona centrală, au avut activitatea suspendată timp de câteva zile, din cauza neregulilor din bucătărie. Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului a făcut verificări în ultimele două săptămâni în şi au găsit scene greu de imaginat, pentru restaurante de renume, din zona zero.
“În locații care se află chiar în zona zero au fost descoperite nereguli grave. Produse alimentare, materie primă – aici discutăm de carne, produse din carne, ouă și alte ingrendiente care erau expirate, unele de peste un an de zile, în anumite situații, discutăm despre produse neconforme, într-o singură bucătărie peste o sută de kilograme de produse neconforme materie primă sau de depozitare incorentă adică pește crud care stătea de aproximativ trei ore la o temperatură de peste 25 de grade. În majoritatea cazurilor, ouăle erau introduse în blocul alimentar fără a fi dezinfectate, iarăși un factor total nepermis”, spune comisatul șef Sorin Susanu.
Cinci dintre cele şapte restaurante cu activitatea suspendată au redeschis, după ce au primit aprobarea de la protecţia consumatorului. Cuantumul amenzilor aplicate unităţilor de alimentaţie publică verificate este de aproximativ 50 de mii de lei.
Foto: Facebook-Sorin Claudiu Susanu