FOTO / Festin culinar la Pomana Porcului de la Pecica
Un adevărat festin culinar a avut loc, duminică, în judeţul Arad, unde s-a desfăşurat “Pomana Porcului Pecica 2015”.
Articol de Radio Timișoara, 28 decembrie 2015, 06:35 / actualizat: 28 decembrie 2015, 8:39
În cadrul concursului internaţional, au fost sacrificaţi 12 porci de 100-120 de kilograme, iar zeci de măcelari pricepuţi din România şi Ungaria au preparat cârnaţi, caltaboşi şi jumări. În final, sute de porţii de mâncare au putut fi gustate gratuit.
Concursul de preparare a produselor traditionale are loc în oraşul arădean Pecica şi a început în cadrul unui proiect transfrontalier. Competiţia a devenit un obicei pentru promovarea tradiţiei gastronomice.
Printre cei care au preparat produsele tradiţionale a fost fostul ministrul al administraţiei şi internelor, senatorul Constantin Traian Igaş, care a preparat un cârnat vânătoresc de 18 metri.
Concursul organizat de către primăria oraşului Pecica a ajuns la cea de-a 6a ediţie şi este organizat după Crăciun, pentru că organizatorii spun că vor să se bucure de evenimet şi cei care ţin post.