Interes crescut pentru tichetele de activități casnice
Persoanele interesate să devină prestator casnic sau beneficiar casnic trebuie să se înregistreze în platforma tichete.anofm.ro.
Articol de Radio Timișoara, 9 octombrie 2024, 15:53
Programul de remunerare a activităților casnice prin tichete valorice este din ce în ce mai accesat.
Pentru a acorda tichete de activități casnice angajaților sub formă de bonus sau primă, angajatorii trebuie să încheie un contract cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia își au sediul sau punctul de lucru.
Poate fi prestator casnic orice persoană fizică care a împlinit 16 ani care dorește să aibă sau să-și suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activități casnice necalificate, fie că este șomer, pensionar, elev, student sau angajat.
Prestatorul casnic efectuează activități în una sau mai multe gospodării muncind legal în domenii precum prepararea hranei, curățenie sau supravegherea animalelor de companie.
Un alt avantaj este faptul că lucrătorii casnici beneficiază de asigurări de pensie și de sănătate, cu condiția preschimbării a cel puțin 85 de tichete de activități casnice, respectiv 1.275 de lei/lună.
“Încet, încet începe să funcționeze. Noi ne bucurăm foarte mult că ne sună lumea și ne întreabă aceste detalii pe care le scriem noi pe afiș. Nu toată lumea se uită pe pagina noastră de Facebook și noi le dăm aceste informații. Toți colegii mei sunt la curent, indiferent că lucrează sau nu pe platforma Prestatorul casnic. Nu cred că este așa de complicat, este foarte simplu”, spune directorul AJOFM Timiș, Roxana Kasai.
Tichetele de activităţi casnice pot fi utilizate sau valorificate în termen de 12 luni de la achiționare, în cazul beneficiarilor, respectiv timp de 12 luni de la primire, în cazul prestatorilor casnici.