Firmă virtuală pentru practica masteranzilor Facultății de Psihologie de la UVT
Secretele unei profesii le descoperi practicând – un principiu pe care merg şi profesorii şi masteranzii de la Facultatea de Psihologie de la Universitatea de Vest. Ei au creat o firmă virtuală care oferă servicii de specialitate pentru alte astfel de companii. Totul se petrece online, dar pe aceleaşi principii ca într-o firmă reală. De la documentele necesare pentru înfiinţare până la consiliere psihologică, masteranzii se familiarizează cu toate:
Articol de Carla Chiu, 24 aprilie 2015, 08:00
Noi învățăm de la cum putem înființa o anumită firmă, până la partea de lucru efectiv, tranzacții, discuții cu furnizorii. Am decis să se numească PsihoLab.
Este exact ce ne doream pentru că noi după ce terminăm masterul, în cazul în care dorim să ne deschidem propria firmă, am fi fost destul de debusolați pentru că nu știm exact ce documente ne trebuie. Noi suntem specializați doar pe partea de psihologie, nicidecum pe partea asta administrativă. Proiectul acesta ne oferă exact acest lucru, pune bazele unei afaceri, de la înființare, organizare și funcționarea unei firme.
Chiar dacă sunt studenţi la Psihologie, tinerii implicaţi în program vor învăţa şi contabilitate, spune unul dintre responsabilii de proiect, Andrei Tărăbâc:
Avem zece studenți, masteranzi, din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie care vor transpune, în mediul virtual, viața economică. Adică, vor folosi un soft de contabilitate, cel mai uzual, și vom tranzacționa cu alte firme de pe această platformă, din țară și poate și din străinătate.
Masteranzii au posibilitatea prin acest proiect să facă teste psihologice la care altfel nu ar fi avut acces pentru că sunt extrem de costisitoare, spune managerul de program, Florin Sava:
S-au cumpărat și calculatoare, accentul nu a căzut atât de mult pe calculatoare cât pe teste psihologice și pe soft-urile cu teste psihologice. Sunt scumpe, însă e o diferență între testele din ziar, de weekend, și testele profesionale pentru că în cele profesionale se investesc foarte mulți bani pentru a fi calibrate cum trebuie.
Progamul derulat de Facultatea de Sociologie şi Psihologie este finanţat din fonduri europene. Valoarea proiectului depăşeşte două milioane de lei.