Google a deschis primul atelier digital dintr-o universitate tehnică românească la Timișoara
Primul hub dintre cele pe care compania le deschide în instituții de acest fel a fost inaugurat astăzi la Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi, din cadrul Politehnicii. La acest atelier pot veni studenți, dar și elevi din Timișoara, care vor să se pregătească în domeniul informaticii, spune decanul Facultății de Management în Producţie şi Transporturi, Prof. ing. dr. ec. Marian Mocan.
Articol de Radio Timișoara, 20 aprilie 2018, 19:27 / actualizat: 20 aprilie 2018, 22:06
„În acest atelier se vor ține diferite cursuri pentru dezvoltarea de aplicații de mobile, susținute de specialiști în domeniu. În același timp, noi o să combinăm cu partea de antreprenoriat pentru că suntem o facultate care se ocupă cu acest lucru și suntem foarte bucuroși că am câștigat acest concurs internațional și se dă frâu liber celor care doresc să își dezvolte abilitățile în acest domeniu. În primul rând sunt studenți de la Politehnica din Timișoara, dar vrem să includem și elevi de la liceele din Timișoara care au preocupări în domeniu și oricine dorește să se pregătească în domeniul informaticii”, spune decanul Facultății de Management în Producţie şi Transporturi.
Marian Mocan mai spune că laboratorul va fi platforma gratuită prin care tinerii pot face primii paşi în a-şi dezvolta propria afacere.
Proiectul Atelier Digital, pornit acum doi ani pe partea de digital marketing, continuă acum, având în vedere interesul manifestat de studenți și I.M.M-uri, cu alte domenii pentru care nu există variante de curs online, ne-a precizat Directorul de Marketing Google România, Dan Oros.
”Ne-am propus să construim trei huburi în trei universități tehnice. […] În acest prim hub vom oferi gratuit cursuri de dezvoltare a aplicațiilor mobile, machine learning, inteligența artificială și altele studenților de la Universitatea Politehnica și astfel vom oferi și suport studenților care lucrează pe proiecte în aceste domenii și vor să crească proiectul de la nivelul de licență la nivelul de start-up sau companie. Vor avea astfel acces la expertiza celor de la Google, inclusiv a celor din alte țări . Universitatea va putea folosi hubul și pentru alte activități dedicate studenților”, a adăugat reprezentantul Google.