Noaptea Cercetătorilor, la Experimentarium și la Observatorul Astronomic din Timișoara
Noaptea Cercetătorilor deschide porţile Facultăţii de Fizică din Timişoara, pentru toţi cei care doresc să înveţe, să cerceteze şi să se bucure de lumea fizicii. De la elevi la părinţi şi bunici, cu toţii sunt invitaţi să facă baterii din lămâi, să „aprindă” un bec cu un chibrit, să ia parte la prelegeri despre Univers, să realizeze experimente inedite şi să privească spre stele.
Articol de Radio Timișoara, 26 septembrie 2014, 13:06 / actualizat: 26 septembrie 2014, 16:44
Prodecanul Facultăţii de Fizică, profesor Mihail Lungu, spune că, la Timișoara, Noaptea Cercetătorilor propune două abordări care îi implică atât pe profesorii de la Facultatea de Fizică și Sport, cât și pe cei de la Facultatea de Fizică.
La Experimentarium vor avea loc activităţi care sunt mult îndrăgite mai ales de elevii, curioşi să vadă cum funcţionează lumea din jurul nostru. Coordonatorul activităţii din Experimentarium, profesor Zeno Schlett, consider că tinerii sunt, de obicei cei mai curioși dintre vizitatori.
Pot să vă spun că cei mici, într-adevăr sunt mult, mult mai curioşi. Ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că îi vedem pe aceşti tineri, când le vedem ochii strălucind aşa, de bucurie că au făcut un experiment, că cunosc anumite lucruri, este o mare satisfacţie pentru noi, poate cea mai mare.
Programul începe la ora 15:30, cu înscrierea la o tombolă. De la ora 16:00 vor avea loc acţiuni de vizitare a facultăţii şi a laboratoarealor sale. La Experimentarium, de la ora 18.30, vor avea loc demonstraţii interactive iar după ora 20:30, la Observatorul Astronomic, participanţii vor cerceta bolta cerească prin telescoape.
Foto: arhiva