Ore de geografie și arte cu ochelari VR, în curând, la Colegiul Național Bănățean
Proiectul “Laboratoare Smart pentru Colegiul Național Bănățean” este finanțat prin PNRR cu 700.000 de lei.
Articol de Radio Timișoara, 5 februarie 2024, 17:54
Colegiul Național Bănățean din Timișoara va amenaja două laboratoare dedicate științelor și tehnologiei dar și disciplinelor umaniste.
Noile facilități vor ajuta sute de elevi în procesul de învățare și vor îmbunătăți semnificativ actul educațional, spune profesorul coordonator Marius Lobază.
“Noi facem robotică la școală de la clasa pregătitoare până la clasele de liceu, însă era nevoie să avem și dotarea adecvată. Până acum, toată dotarea s-a făcut cu resurse proprii ale cadrelor didactice și ale elevilor. Iată că, în sfârșit, reușim să punem la dispoziție cele mai noi tehnologii, aceste două laboratoare sunt pentru toate disciplinele. Vor putea ține ore de la cele de artă care, cu ochelarii VR, vor putea vizita muzee, în timpul orei. La geografie, vor putea vedea formele de relief din interiorul unui vulcan cu ajutorul ochelarilor VR”, spune Marius Lobază.
Laboratoarele vor deservi orele de matematică, fizică, biologie, informatică, limbi moderne, științe sociale, arte, robotică, elemente de programare 3D.
Se dorește ca 900 de elevi să aibă acces, anual la metode personalizate de învățare. În plus, cel puțin 500 de elevi vor beneficia în fiecare an de îmbunătățirea competențelor digitale.
Suma totală se ridică la 700.545,83 lei, finanțată din fonduri nerambursabile.
Proiectul este prevăzut să se finalizeze în ianuarie 2025 însă inițiatorii speră să poată amenaja spațiile până la începerea noului an școlar.
Reporter: Ioana Sapianu / Foto: https://www.pexels.com/