Poveste de succes: O tânără bursieră la Universitatea de Științe Agricole își dorește propria fermă
Munceşte încă de copilă şi vrea să aibă propria exploataţie zootehnică. Într-o lume cu utilaje, tehnologii avansate dar şi pericole chimice, Petruţa Gherescu reuşeşte să facă faţă cu brio tutror obstacolelor. Studentă în anul al IV-lea la Zootehnie şi Biotehnologii, tânăra cărăşeancă are domeniul la degetul mic şi notele la cote maxime.
Articol de Radio Timișoara, 31 ianuarie 2018, 07:00
Dacă Petruţa Gherescu ştie un lucru, este acela că munca înnobilează omul. A petrecut sute şi mii de ore învăţând şi îngrijind animalele din curtea casei, in localitatea natală Cornereva. De mică a ştiu ce profesie vrea să îmbrăţişeze şi, încă de atunci, munceşte din greu să-şi îndeplinească visul.
„Este un domeniu destul de dificil. În principiu îmi plac animalele de fermă, animalele mari. Am fost crescută în preajma animalelor, poate chiar de acolo pasiunea pentru animale și pentru a alege să fac această facultate. Mi-a fost destul de greu. Toată lumea mă întreba dacă sunt sigură că vreau să urmez această facultate, dacă vreau să lucrez într-un mediu nu tocmai curat. Vreau să lucrez și să fac ceea ce îmi place. Iată că am reușit oarecum să obțin ceea ce îmi doresc. Să fiu cea mai bună”, spune Petruța Gherescu.
Şi-a petrecut zile şi nopţi cu nasul în cursuri dar şi pe teren, în practică. Nici concursurile nu îi sunt străine. Pe viitor, meseria ideală este cea pe care o practică de când se ştie.
„În fiecare zi învăț, citesc foarte mult. Îmi place ceea ce fac. Chiar în urmă cu două veri am participat la un stagiu de practică, internship, care m-a ajutat foarte mult, m-a ajutat să văd exact ce înseamnă partea de producție. Există diferențe semnificative între teorie și practică”, mai spune Petruța Gherescu.
Având în vedere performanţa de care a dat dovată în cei patru ani de facultate, nu va avea probleme la angajare. Visul ei ar fi, totuşi, să aibă propria fermă. Nu stim daca se va realiza sau nu, cert este că Petruţa nu va înceta niciodată: nici să înveţe dar nici să uimească. În timpul pe care nu îl petrece între animale sau cărţi, îi place să deseneze pentru nepoţelul său.
Ascultați reportajul realizat de Ioana Sapianu:
Foto: Facebook