Punctaj maxim pentru o elevă din Timișoara la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori. Cel mai mare scor general pe echipe înregistrat vreodată de România | FOTO & VIDEO
Aida Mitroi a obținut, alãturi de un alt elev români, punctajul maxim la Olimpiada Balcanicã de Matematicã pentru Juniori de la Sarajevo.
A absolvit în acest an clasa a VIII la Școala Gimnazialã Nr.16 „Take Ionescu”, Timișoara, profesor de matematicã fiindu-i în acești ani Angela Lolea.
Acum câteva săptămâni, când erau în plină desfășurare barajele pentru stabilirea lotului național, Aida a fost în direct la emisiunea ”De la om la OM” și mărturisea că se pregătește zilnic între 4 și 10 ore.
Articol de Radio Timisoara, 2 iulie 2022, 21:09 / actualizat: 3 iulie 2022, 20:04
La olimpiada care se încheie mâine au participat echipe formate din câte șase elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țãri oficiale, precum și echipe din Arabia Sauditã, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina (echipa B), Croația, Fran?a, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan – țãri invitate. Ce subiecte au primit elevii
În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat locul întâi cu 224 de puncte din 240 posibile, cel mai mare scor general pe echipe înregistrat în istoria competiției. Urmãtoarele locuri de pe podium au fost ocupate de Serbia – 174 de puncte, respectiv Turcia – 166 de puncte.
Actualizare 3 iulie: între timp elevii care au reprezentat România la eveniment au revenit în țară și au fost întâmpinați cu aplauze , dar și cu felicitări și interviuri.
Zilele trecute un alt elev timișorean, Vlad Luca Orsa, de la Colegiul Național ”CD Loga – profesor Cosmin Ancuța, a obținut o medalie de aur la Olimpiada Europeanã de Geografie – juniori de la Belgrad.
Ediția din acest an s-a desfășurat online (24 – 30 iunie) și a implicat participarea a 118 elevi din 11 țãri. Olimpicii români au susținut probele la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București. Concursul a inclus trei probe, toate în limba englezã: o probã teoreticã (scrisã), o probã practicã (vizualizarea unor imagini/hãrți, punerea în relație a unor elemente geografice, calcul și aplicabilitate în spațiul geografic) și o probã multimedia.
Felicitări amâdurora, dar și profesorilor și părinților care i-au ajutat și … succes mai departe!