Marșul Învierii a reunit sute de credincioși de toate confesiunile din Timișoara
Marșul Învierii, organizat la Timișoara în a doua zi de Paști, a ajuns, anul acesta, la ediția cu numărul XXXI.
Articol de Radio Timișoara, 6 mai 2024, 19:09 / actualizat: 6 mai 2024, 20:52
Sute de credincioși de la toate confesiunile au participat la Marșul Învierii de la Timișoara.
Participanții la Marșul Învierii mers pe un traseu care a pornit din centrul orașului și a ajuns în Parcul Rozelor. Printre cei care au luat parte la Marșul Învierii s-a aflat și primarul Dominic Fritz.
“E o tradiție foarte frumoasă și eu cred că definitorie pentru Timișoara, o zi în care creștinii orașului, din toate confesiunile, se unesc pentru un marș în care exprimă, pe de o parte, unitatea în diversitate, adică faptul că aici trăim cu foarte multe confesiuni împreună, în pace și cu respect și, în același timp, împărtășesc din bucuria Învierii și împărtășesc această tradiție a diversității, a iubirii frățești între noi”, spune Dominic Fritz.
Tradiția Marșului Învierii, o manifestare unică în țară, a început în urmă cu mai bine de 30 de ani, amintește pastorul Samuel Tuțac.
“A fost o inițiativă a pastorului baptist Petru Dugulescu, care a colaborat într-un mod deosebit, un Înalpreasfințitul mitropolit Nicolae Corneanu și împreună au considerat că trebuie să ieșim cu mesajul Învierii Mântuitorului nostru dincolo de zidurile bisericii. Este frumoasă închinarea în biserică, dar e important să ieșim în cetate. Cu excepția anilor în care a fost pandemie, întotdeauna am fost prezenți aici, credincioși din diferite culte religioase, uniți împreună sub același crez și având aceleași aspirații de mai bine pentru Timișoara și pentru țara în care Dumnezeu ne-a așezat” spune Samuel Tuțac.
La fiecare oprire, credincioșii au rostit un text biblic, iar unul dintre liderii creștini a spus o rugăciune.