Mărțișoarele hand-made, pietrele semiprețioase sau clasicul ‘coșar’ au umplut străzile din Timișoara
Primele mărțișoare au apărut deja pe străzile din Timișoara unde vânzătorii și-au expus creațiile încă din prima zi a săptămânii,
Articol de Radio Timișoara, 23 februarie 2015, 20:56
Comercianții se declară optimisti cu privire la vânzare, în condiţiile în care au la dispoziție o săptămână sa îi convingă pe timişoreni să le aleagă mărțișoarele pe care le propun. De la mărțișoare confecționate manual pe pânză sau cu flori naturale, până la pietre semiprețioase, cristale Swarovski, mărțișoare suflate cu aur sau argint sau personaje din desene animate, oferta este cât se poate de diversă. Prețurile ocupă aceeași gamă, de la 1-2 lei până la mărțișoare pentru care cei mai generoși pot plăti câteva zeci de lei.
Avem mai multe… avem la 5 lei, la 4 lei, la 3 lei. Sunt mărțișoare simbolice, cu ghiocei, cu tot felul de forme din desene animate. Avem și magneți.
Sunt mărțișoare hand-made. Lucrăm manual la ele, am lucrat aproape două luni la ele. Pe pânză, plastic, hârtie, lemn, flori naturale.
Avem mărțișoare care prevestesc primăvara, avem ghiocei, trifoi care aduc noroc, coșari, dar și șnururi, simbolul mărțișorului.Prețurile oscilează, și mari și mici, pentru toate buzunarele. Avem și mărțișoare speciale, cu pietre semiprețioase.
La rândul lor, timișorenii studiază oferta de mărțișoare dar și prețurile afișate.
Sunt frumoase, îmi plac. Prețurile? Așa și așa. Vreau să văd prima dată și apoi o să cumpăr.
Nu mi se par mai frumoase decât anul trecut. Prețurile sunt cam aceleași.
Acum am venit prima dată, mi se pare că sunt mai frumoase ca anul trecut.
Timişorenii şi tinerii care studiază în oraşul de pe Bega pot vinde mărţişoarele în zona centrală. Pentru cei care nu sunt din oraş, primăria a pregătit alte 20 de zone unde vor putea să-şi vândă marfa.
Mărțișoare pot fi vândute până în data de 2 martie în următoarele locuri: în Piaţa Victoriei, pe platoul de lângă Ceasul Floral – Bd. Proclamaţia de la Timişoara, pe strada Mărăşeşti, pe platoul din faţa Parcului Copiilor, în Piaţa A. Mocioni, pe Bd. Regele Carol I (de la str. Iancu Văcărescu până la General I. Dragalina), în Piaţa Nicolae Bălcescu – str. Ciprian Porumbescu, în zona Spitalului Judeţean, în Piaţa Traian, pe Calea Sever Bocu, Calea Aradului şi Calea Torontalului.