Pomana Porcului, la o nouă ediție la Pecica
O nouă ediţie a concursului gastronomic „Pomana Porcului ” va avea loc duminică, la Pecica.
Articol de Radio Timișoara, 28 decembrie 2019, 18:38
Ajuns la cea de a 10-a ediţie, evenimentul începe la ora 8:00 cu întâlnirea echipelor din ţară si Ungaria, urmată cu deschiderea oficială, şi o scurtă slujbă religioasă de mulţumire pentru hrana obţinută după un an de muncă. Sacrificarea porcilor se va face prin asomare de către un specialist.
Publicul poate sa asiste la concurs încă de la prima oră, la momentul sacrificării animalelor, dar şi la procesul de preparare a produselor tradiţionale. Spectatorii vor fi serviţi, la ora 10, cu un mic dejun gratuit, cozonaci, ceai, vin sau ţuică fiartă. Pecicanii şi musafirii prezenţi pot gusta, de la ora 14, contra cost, din mâncarea preparată la ceaun, în timp ce juriul va puncta produsele tradiţionale (cârnaţi, caltaboşi, jumări).
Evenimentul va avea loc în spatele halei agroalimentare.