Pregătiri pentru concursul gastronomic Pomana Porcului de la Pecica
Concursul gastronomic Pomana Porcului va avea loc duminică la Pecica. Ajunsă la cea de a noua ediţie, Pomana Porcului, începe la ora 8:00 cu întâlnirea echipelor din țară și din Ungaria.
Articol de Radio Timișoara, 15 decembrie 2018, 06:03 / actualizat: 15 decembrie 2018, 7:05
Publicul poate asista la concurs încă de la prima oră, la momentul sacrificării animalelor, dar şi la procesul de preparare a produselor tradiţionale. Spectatorii vor fi serviţi, la ora 10:00, cu un mic dejun gratuit, cozonaci, ceai, vin sau ţuică fiartă.
În jurul orei 14:00, musafirii prezenţi pot gusta, contra cost, din mâncarea preparată la ceaun, în timp ce juriul va puncta produsele tradiţionale.
Primarul din Pecica, Petru Antal, spune că, de data aceasta, se va pune accent pe prezentarea bucatelor tradiționale specifice etniilor care trăiesc în oraş. Evenimentul va avea loc în spatele halei agroalimentare.