Altele din Social:
Medicii monitorizează evoluția îmbolnăvirilor, iar cazurile înregistrate sunt în număr mai redus față de anul precedent.
Punerea în funcţiune a RMN-ului completează o serie de investiţii complexe pe care ADR Vest le-a făcut în Spitalul pentru Copii “Louis Ţurcanu”.
Epidemiologii atrag atenţia că numărul real de bolnavi este mult mai mare, dar majoritatea nu sunt diagnosticaţi pentru că nu merg la medic.
Organizația Salvaţi Copiii România continuă dotarea Secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.
DSP Arad precizează că, deocamdată, nu s-au înregistrat îmbolnăviri de gripă în județ.
Direcția de Sănătate Publică avertizează că a crescut numărul de infecții respiratorii.
Medicii au salvat viața unui pacient printr-o intervenție complexă.
Dispozitivul medical este o donație a Lions Club Timișoara și a costat aproximativ 9200 de euro, bani strânși în cadrul unui eveniment caritabil.
Ambulatoriul pentru Sportivi de la SCJUT este singurul din vestul țării care oferă această specialitate.
Autoritățile menționează că este o premieră pentru unitatea medicală din Deva.
Mamografia reprezintă principala metodă de screening pentru depistarea timpurie a cancerului de sân.
Părinții sunt încurajați să fie vigilenți și să evite trimiterea copiilor la școală atunci când aceștia prezintă simptome.
Locuitorii comunelor Luncoiu de Jos şi Baia de Criş pot să-şi evalueze starea de sănătate în cadrul unei caravane organizată de Asociaţia Salvital, ce reuneşte paramedicii civili din judeţul Hunedoara.
DSP Timiș precizează că nu a fost înregistrat niciun caz de gripă în județ.
Ce conține aerul și cât de nocive sunt polenurile, sporii, fibrele, microparticulele din el? De ce sunt tot mai mulți alergici? Care sunt cele mai noi metode de imunoterapie? Intervin autoritățile pe terenurile cu ambrozie?
În total, 317 dispozitive și aparate medicale vor ajunge în următoarele săptămâni în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.
Organele pacientului au migrat din cavitatea abdominală în cea toracică, în urma a două accidente în care acesta a fost implicat în mai puţin de şase luni, soldate cu politraumatisme.
Prima maternitate publică construită în ultimii 50 de ani în Timişoara a fost inaugurată, luni, în campusul Spitalului Judeţean Timişoara.
Medicii se arată îngrijorați de înmulțirea cazurilor de tuse convulsivă, în special în rândul copiilor.
Tânăra a fost rănită grav, miercuri seară, după ce s-a urcat pe un vagon de marfă din preajma Gării Arad şi s-a curentat.
Este prima intervenție în cadrul unui compartiment de chirurgie oncologică nou-înființat.
Nicu Covaci a împlinit 77 de ani în data de 19 aprilie.
Spitalul Județean din Timișoara continuă să se transforme într-un hub regional de sănătate, prin modernizarea Ambulatoriului în urma unui proiect de 16 milioane de lei.
DSP Timiș precizează că urmărește evoluția infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul județului.
Bazinele de înot, piscinele și ștrandurile din Timiș sunt verificate în această perioadă dacă respectă normele igienico-sanitare.
Doi pacienți cu malarie au ajuns anul acesta la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.
Unitatea medicală din orașul Simeria, județul Hunedoara, a trecut pe alimentarea prin generatorul de curent electric.
Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat 1.256 de noi infectări, la nivel național, și cinci decese.
Medicii avertizează asupra riscurilor în cazul expunerii la soare între orele 11.00 şi 17.00 şi reamintesc importanţa consumului de apă.
Sistemul informatic a fost afectat iar climatizarea unității medicale s-a oprit din cauza întreruperii curentului electric.
Canicula a dus la creșterea numărului de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.
Maternitatea Bega a Spitalului Județean din Timișoara va avea cinci paturi ATI pentru nou-născuţi complet dotate cu aparatură performantă.
În vestul țării urmează o perioadă cu temperaturi de până la 40 de grade, iar medicii ne recomandă pe cât posibil să evităm deplasările prin soare.
Amenajările de la Spitalul Județean din Timișoara se află în plină desfășurare și, între timp se așteaptă și autorizarea, pentru ca primii pacienți să fie preluațidin această toamnă.
De la jumătatea lunii mai, în incinta Spitalului Județean Arad a fost deschis un centru de colectare a deșeurilor medicale de la populație.
Județul Timiș este pe primul loc într-un clasament al cazurilor de tuse convulsivă raportate în primele cinci luni ale anului.
Mai multe persoane au ajuns la spital în perioada în care au început să se înregistreze temperaturi caniculare.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că va deschide punctele de acordare a primului ajutor, pe perioada caniculei, în Timişoara şi Lugoj.
Temperaturile caniculare anunțate de meteorologi i-au determinat pe medici să reia recomandările pentru populație.
În fiecare an, în data de 14 iunie, este marcată, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.
În prezent, se lucrează la finisajele interiorare, după care vor urma mutarea şi instalarea echipamentelor medicale.
Medici specialiști independenți din Timiș și Arad au participat, alături de colegi din toată țara, la protestul organizat astăzi în București.
Campania ”Controlează Obezitatea” a ajuns și la Timișoara, într-o acțiune de informare asupra riscurilor pe care le implică această boală.
Noul corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara ar trebui să fie, deja, recepționat, consideră ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Lucrările, finanţate din fonduri europene şi începute în aprilie 2022, au o valoare de peste 17,2 milioane de lei, aici fiind incluse şi echipamentele medicale necesare.
Un robot chirurgical va fi folosit de medicii de la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara pentru a reduce infectările nosocomiale.
În prezent, constructorul face ultimele retușuri, după șantier.
Arădenii vor putea preda medicamentele expirate la un punct de colectare special care va fi deschis la sediul central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.