Apel la sănătate: În 20 martie, în toată lumea este marcată Ziua fără carne/MeatoutDay
Articol de Radio Timișoara, 20 martie 2016, 11:38
„Journée Internationale sans viande” sau „Meatout Day” a fost lansată în 1985 de Asociația americană pentru drepturile animalelor. FARM, militează pentru o alimentație fără produse de origine animală și din respect pentru animale, pentru conservarea planetei și îmbunătățirea sănătății populației, potrivit www.meatout.org.
Este o zi în care este promovată o nutriție fără carne, iar acțiunile organizate cu acest prilej urmăresc să-i ajute și să-i îndrume pe cei dispuși să treacă la o dietă bazată pe fructe, legume, cereale și leguminoase.
Aniversată la început doar pe continentul american, a câștigat rapid teren și pe alte continente, devenind cea mai mare campanie de educare și informare a populației asupra produselor alimentare.
Dieta vegetală paote fi un regim alimentar alternativ viabil pentru organism, deoarece este capabilă să ofere cantități suficiente de nutrienți esențiali tuturor etapelor de creștere și dezvoltare. Vegetarianismul poate crește longevitatea, îmbunătățește funcționarea sistemului imun și reduce semnificativ riscul de apariție a diverselor boli.