Copii mutați de la Maternitatea Odobescu din cauza unui tavan prăbușit într-un grup sanitar
Activitatea Clinicii de Obstetrică de la Spitalul Municipal din Timișoara ar putea fi relocată în întregime.
Articol de Radio Timișoara, 3 decembrie 2024, 17:13 / actualizat: 4 decembrie 2024, 9:20
Mai multe paciente și nou-născuți au fost mutați la Maternitatea Bega și la Spitalul de Copii, după ce tavanul dintr-o baie s-a prăbușit.
“Au fost evacuate acele două saloane cu probleme. Cei opt copii internați la Neonatologie au fost mutați la Spitalul ‚Louis Țurcanu’. Avem o concluzie din partea expertului structurist și concluzia a fost că trebuie să evacuăm aceste saloane, că sunt sub risc. Momentan se lucrează la o expertiză mai serioasă. Am avut discuții cu Spitalul Județean, cu DSP, cu Spitalul ‚Louis Țurcanu’. Vom începe să mutăm sau să transferăm toate cazurile noi înspre ‘Bega’, o perioadă Clinica de Obstretică este cea afectată”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.
Viceprimarul Timișoarei mai spune că, în acest moment, primăria este în proces de a obține un nou spital municipal, printr-un parteneriat public-privat, care va include și relocarea maternității.
Pe de altă parte, Lațcău acuză Guvernul că a blocat construirea unei noi maternități, pentru care autoritățile locale depuseseră un proiect prin PNRR.
“Din păcate, clădirea este una veche, are peste 100 de ani. Primăria Timișoara avea în PNRR un proiect care avea și autorizație de construire și care se putea executa și ar fi putut în momentul acesta să fie aproape gata noua maternitate, dar Guvernul a eliminat-o acum trei ani de zile din PNRR. O eliminare lipsă de transparență și asta a făcut ca acest proiect să fie blocat. Practic, ați putea vorbi de o nouă maternitate în Timișoara, aproape gata”, mai spune viceprimarul Timișoarei.
Ruben Lațcău a adăugat că, abia după finalizarea expertizei, se poate spune dacă mai poate fi folosită la clădirea care adăpostește Clinica de Obstetrică a Maternității Odobescu.