Echipamente medicale, unice în vestul țării, donate de Salvați Copiii către Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara
Două echipamente medicale noi, singurele în regiunea de vest a țării, în valoare totală de 36.000 de euro, au fost donate Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”din Timișoara de către Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara în colaborare cu Aptiv România.
Articol de Radio Timișoara, 28 septembrie 2018, 14:26
Este vorba despre o masă de operație pentru intervenții de chirurgie robotică și un aparat de monitorizare a gradului de analgezie la copii. Cu aceste echipamente medicale a fost dotată Secția de chirurgie pediatrică din cadrul spitalului, care este una extrem de importantă pentru regiunea de vest.
“În România, spitalele de copii, maternitățile și secțile de nou-născuți au în continuare nevoie de sprijin, în așa fel încât efortul medicilor să fie susținut de dotari la standarde moderne, care să ajute copiii aflați în nevoie să supraviețuiască. Pentru Organizația Salvați Copiii, dotarea secţiilor care îngrijesc copii aflați în nevoie este o prioritate, iar contribuția organizației noastre este posibilă și datorită sprijinului primit din partea companiilor cu dorință de a susține comunitatea. În Timişoara, acestă contribuţie va salva vieţile copiilor ce au nevoie de intervenție chirurgicală de o mare finețe, dar va asigura şi o monitorizare a gradului de anestezie la copii, toate acestea conform celor mai înalte standarde”, a declarat dr. Mihai Gafencu, preşedintele Salvaţi Copiii şi medic pediatru în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.
Organizația Salvați Copiii Filiala Timișoara, cu sprijinul Aptiv România, va mai derula un proiect dedicat copiilor vulnerabili din Sânnicolau Mare. Proiectul ”Să creștem împreună” va fi implementat pe parcursul unui an de zile și vizează reducerea impactului negativ asupra copiilor, impact ce este asociat abuzului parental și migrației părinților pentru munca în străinătate, prin dezvoltarea serviciilor de intervenție directă, care să conducă la o mai bună protecție a copiilor aflați în risc de abuz, rămași singuri acasă sau cu o situație socio-economică precară.