Prima pagină » Social » Sănătate » Nutriționiștii avertizează: După Paşti, înfometarea este cea mai păguboasă alegere
Nutriționiștii avertizează: După Paşti, înfometarea este cea mai păguboasă alegere
Nutriționiștii recomandă o dietă echilibrată, ușor redusă caloric, după perioada de Paști, pentru a corecta efectul exceselor alimentare. Vegetarianismul strict nu este nici pe departe o soluţie pe termen lung, însă este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de fructe, legume, cereale integrale şi seminţe consumate în această perioadă a anului, spune nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Articol de Radio Timișoara,
14 aprilie 2015, 12:40 / actualizat: 15 aprilie 2015, 6:22
Zilele de Paşte înseamnă mai multă linişte şi odihnă, desprinderea de realitatea de la serviciu sau de la şcoala şi de grijile cotidiene. De cele mai multe ori însă relaxarea, indulgenţele culinare şi mai multe ore de somn ne aduc şi nişte kilograme în plus. Acest lucru este valabil pentru întreaga familie, de la cei mari şi până la cei mai mici. O dietă fadă sau de înfometare este cea mai păguboasă alegere, pentru că rezultatele se obţin rapid, însă ele nu sunt de durată.
Nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă consumul de legume și fructe proaspete. În opinia acesteia, dieta zilnică trebuie împărțită în trei mese principale și două gustări de fructe.
Gustarea de fructe de dimineaţă poate fi formată din fructe mai dulci, cu indice glicemic superior, iar cea de după amiază din fructe mai acre.
Nutriționistul Lygia Alexandrescu spune că mişcarea joacă un rol esenţial în activarea metabolismului şi de aceea măcar activităţile fizice de rutină (mers pe jos, urcat scări, plimbare în parc, bicicleta, role) trebuie practicate.
În ceea ce priveşte copiii, aceştia nu trebuie supuşi la diete restrictive pentru că au organismul în creştere şi au nevoi nutriţionale crescute. Cu toate acestea, sunt necesare limitarea numărului de calorii provenite din lichidele pe care le consumă copilul și evitarea meselor frecvente de tip fast food. Nutriționistul insistă asupra necesității mișcării în aer liber precum și asupra limitării timpului acordat televizorului și calculatorului. (Sursa: Agerpres / Foto: www.foodstory.ro)