O boală din trecut revine în secolul al XXI-lea la oameni care s-au hrănit de la fast-food
![O boală din trecut revine în secolul al XXI-lea la oameni care s-au hrănit de la fast-food O boală din trecut revine în secolul al XXI-lea la oameni care s-au hrănit de la fast-food](https://www.radiotimisoara.ro/wp-content/uploads/2016/12/fast-food-850x479.jpg)
Articol de Radio Timișoara, 2 decembrie 2016, 12:09
Medicii australieni au descoperit că pacienţii ale căror răni nu se vindecă mult timp şi cu o dietă alimentară compusă în principal din produse din lanţuri de fast-food, suferă de deficit sever de vitamina C, din cauza lipsei de fructe şi legume. Această cauză provoacă boala, care se caracterizează prin sângerare și umflarea gingiilor, vindecarea dificilă a rănilor și în cele din urmă moarte.
Se crede că, dacă o persoană nu primeşte vitamina C într-o perioadă de peste 80 de zile, încep să apară primele simptome de scorbut. Motivul pentru care majoritatea oamenilor suferă de lipsa acestei substanțe utile este nu numai cantitatea insuficientă de fructe și legume, dar şi tratamentul termic îndelungat, la care este supusă mâncarea.
Cele mai bogate în vitamina C sunt măceşele care conțin 1250 mg de vitamina C la 100 de grame de fructe, comparativ cu citricele care conţin doar 50 mg per 100 de grame.
Sursa: Rador