Pro sau contra raw vegan: Timișorenii nu ar renunța definitiv la gratar pentru sucul de plante
Dieta raw vegan poate fi un stil de viaţă pentru cei care doresc o alimentaţie sănătoasă. Dieta poate deveni un posibil pericol pentru sănătate, dacă este urmată doar după ureche, fără o discuţie cu specialiştii. Aceasta este concluzia unui prim evniment organizat la Timişoara, dedicat alimentaţiei cu legume şi fructe nepreparate termic. Nutriţioniştii au stat faţă în faţă cu cei care doresc să ştie mai multe despre crudităţi şi cum să se bucure de beneficiile lor.
Articol de Radio Timișoara, 16 mai 2015, 22:03
Cei mai mulți dintre timișoreni nu se văd înlocuind clasicul grătar cu un suc de plante crude, deși au aflat care ar fi beneficiile acestora. Sunt și oameni care admit că organismul are nevoie de o pauză de la alimentele de origine animală.
Dieta raw-vegan presupune consumul de fructe și legume care nu au fost preparate termic, fiind considerată ideală pentru detoxifierea organismului, spun nutriționiștii.
Care sunt beneficiile dar și riscurile acestei diete, ascultați în reportajul în format audio realizat de Ioana Sapianu:
Prima săptămână dedicata stilului de viață vegetarian, Veg – Fest, începe, la Timişoara, în 24 mai.
Pe perioada a sapte zile vor avea loc conferinte, workshopuri, demonstrații și întâlniri între specialiștii în domeniu și persoanele interesate.
Locul de desfășurare al fiecărui eveniment este specificat pe site-ul festivalului.
Rolul evenimentului este crearea unei platforme pentru vegetarieni convinși, pentru cei care cochetează cu ideea și pentru cei interesați de sănătate, în general.
Intrarea la evenimentele ce au loc la sfărşitul lunii este liberă.