Recomandările medicilor după mesele îmbelșugate de Crăciun
După mesele din Ajun şi de Crăciun, organismul are nevoie de puţină relaxare, amintesc nutriţioniştii.
Articol de Radio Timișoara, 26 decembrie 2015, 17:20
Abuzul de sarmale, friptură și prăjituri poate fi combătut cu vitamina C și apă, ceai verde şi alte lichide fără zahăr. După festin, sunt recomandate fructe şi legume, o pauză de la grăsimi, dar şi plimbări în aer liber.
Ceaiul verde, un diuretic şi laxativ excelent, poate înlocui cu succes cafeaua. Se recomandă două-trei căni pe zi până la Anul Nou. Ceaiul de muşeţel, care are și el efect laxativ, ceaiul de soc şi ceaiul de urzică sunt alte sortimente cu proprietăţi curative.
La micul dejun ar fi ideal un iaurt probiotic şi un aport de fibre, tot pentru a stimula digestia.