Speranțele medicilor, asistenților și studenților care au fost voluntari la Maratonul Vaccinării de la Timișoara
Sute de medici, asistente și studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara au investit timp pentru a participa la cele două ediții ale Maratonului Vaccinării de la Centrul Regional de Afaceri.
Articol de Radio Timișoara, 20 mai 2021, 16:05
Pentru că au fost un an greu, medicii s-au implicat să vaccineze voluntar cu speranța că vor putea pune capăt pandemiei. Spre exemplu, o tânără care este medic dermatolog a fost convinsă să se implice în campania de vaccinare de un membru al familiei, care este, la rândul său, medic:
“Fratele meu este ATI-ist și mi-a propus și bineînțeles că am acceptat. A lucrat foarte mult în perioada aceasta, a făcut gărzi în plus. De ce ne-am implicat, pentru că aceasta este meseria noastră”, spune tânăra.
La rândul lor, asistentele de la ATI s-au implicat în campania de vaccinare cu gândul că vor scăpa de coșmarul pe care l-au trăit în ultimul an:
“Suntem asistenți pe ATI la Spitalul Județean, vrem să se vaccineze cât mai multă lume pentru că lucrăm direct cu oamenii infectați cu coronavirus și vedem ce implică boala, cât sunt de vulnerabili la boală. Ne-am implicat în acest proiect pentru a vaccina cât mai multă lume”, spune una dintre asistentele de la secția Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara.
Studenții care s-au implicat voluntari în campania de vaccinare de la Timișoara au avut o motivație clară.
“În primul rând normalitatea și faptul că ne dorim foarte mult să ne întoarcem la facultate să facem stagiile și lucrările on site, să avem parte de interacțiunea cu pacienții deoarece lucrul acesta ne-a lipsit foarte mult în perioada aceasta”, spune o studentă de la Medicină.
În cadrul celor două ediții ale maratonului vaccinării de la Timișoara au fost vaccinate peste 8.700 de persoane.
Ascultați reportajul realizat de Daniel Dancea: