Spitalul Județean din Timișoara ar putea reînființa bucătăria proprie
Noul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, doreşte reînfiinţarea bucătăriei în cadrul unităţii.
Articol de Radio Timișoara, 21 ianuarie 2020, 14:56
Raul Pătrașcu spune că acest lucru este necesar pentru ca mâncarea să ajungă caldă la pacienţii internaţi, în cel mult o jumătate de oră de la preparare. Pătraşcu a subliniat că nu are obiecţii la adresa firmei de catering privind calitatea meniului, dar vrea, suplimentar, să le creeze pacienţilor şi personalului abonat la viitoarea cantină un spaţiu de relaxare şi de socializare antistres, aşa cum se întâmplă în străinătate.
Pentru amenajarea bucătăriei instituţiei, la standarde europene, investiţia necesară se ridică la aproximativ 700 de mii de lei.
Vă reamintim, serviciile de cantină au fost externalizate în vara anului 2006. Conducerea de atunci a Spitalului Judeţean Timişoara spunea că soluţia este mai avantajoasă financiar, iar meniul, mai bun.