Spitalul Municipal Timişoara montează filtre-tunel de decontaminare
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara are de astăzi un filtru-tunel de decontaminare COVID, amplasat în faţa UPU.
Articol de Radio Timișoara, 10 aprilie 2020, 16:30
Toţi pacienţii, trec prin filtrul-tunel, fiind eliminat astfel riscul de contaminare de la pacienţi care nu au simptome de coronavirus, dar sunt purtători ai acestuia.
Asistentul-şef al UPU Municipal, Florin Vlădulescu, spune că clădirea UPU a fost împărţită în două circuite total separate, pentru cazuri COVID şi non-COVID. În plus, pentru sectorul COVID sunt două intrări separate, pentru pacienţi şi cadre medicale.
“Când pacientul intră în curtea spitalului, este triat în cortul de triaj (temperatură, discuţie cu el dacă a fost în anumite zone cu coronavirus, dacă a ajuns în contact cu anumite persoane bolnave) şi dacă se consideră că este suspect, intră în zona de COVID, într-o sală de aşteptare, unde i se recoltează probele şi aşteaptă câteva ore până vine rezultatul. Dacă rezultatul confirmă 100% prezenta COVID, atunci merge direct în circuitul COVID, un salon separat unde rămâne izolat până este preluat de Spitalul ‘Victor Babeş’. Până soseşte rezultatul, personalul care a fost în contact cu un astfel de pacient trece prin cealaltă parte, unde este montat tunelul de decontaminare prevăzut cu senzori, unde este pulverizat cu soluţii de dezinfectare, inclusiv echipamentul purtat de ei”, a explicat Florin Vlădulescu.
Spitalul mai primește două tunele-filtru pentru pentru tărgi şi izolete.