Ştevia combate oboseala de primăvară
Articol de Radio Timișoara, 8 aprilie 2016, 05:56 / actualizat: 8 aprilie 2016, 7:25
În compoziţia chimică a şteviei sunt incluse vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E şi K, proteine, carbohidraţi, flavonoide, fibre, taninuri, uleiuri esenţiale, compuşi antrachinonici, săruri minerale de fier, potasiu, calciu, sodiu şi fosfor, acid malic, acid oxalic şi acid citric.
Ştevia este un bun ajutor în tratamentul anemiei. Conţinutul bogat în clorofilă face din ştevie un mijloc universal în lupta împotriva cancerului. În medicina populară, este utilizată ca agent terapeutic şi profilactic pentru diabetul zaharat, bolile ficatului, vezicii biliare şi obezitate. În plus, creşte apetitul, îmbunătăţeşte digestia şi scade tensiunea arterială.